Jadłospis - "Tęczowa Sowa''
Jadłospis 15-19.04.2024
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek |
ŚNIADANIE | ŚNIADANIE | ŚNIADANIE | ŚNIADANIE | ŚNIADANIE |
Kanapka z pieczywa pszennego z masłem, polędwicą z indyka, ogórek Owsianka na mleku Herbata owocowa |
Bułka z ziarnami z masłem, omlet z jajka z szczypiorkiem Ryż na mleku Napar z rumianku |
Kanapka z chleba mieszanego z masłem, papryka, parówka drobiowa Zupka mleczna z makaronem Herbata czarna z cytryną |
Kanapka z chleba słonecznikowego z masłem, pasztecikiem drobiowym z soczewicą (wyrób własny), ogórek kiszony Kawa inka |
Kanapka z pieczywa mieszanego z serem żółtym i pomidorem Kasza manna na mleku Herbata czarna z cytryną |
OBIAD | OBIAD | OBIAD | OBIAD | OBIAD |
Zupa jarzynowa 200 ml Makaron z truskawkami i śmietanką 150 g Woda niegazowana 200 ml |
Rosół z zacierka z natka pietruszki 200 ml Kurczak pieczony (udzik trybowany bez skóry) 50 g Ziemniaki 100 g Surówka z marchewki i pora 60 g Kompot owocowy 200 ml |
Krupnik na rosole 200 ml Schab z warzywami 35g/60g Kasza bul gur 75g Kompot z czarnej porzeczki 200 ml |
Zupa pomidorowa z makaronem gwiazdki 200 ml Pulpeciki drobiowe z fileta w sosie śmietanowym z koperkiem 50g/50g Ziemniaki 80 g Surówka z buraczków 60 g Kompot wieloowocowy 200 ml |
Barszcz ukraiński z fasolą 200 ml Pierożki z mięsem drobiowym 120g Woda niegazowana 200 ml |
PODWIECZOREK | PODWIECZOREK | PODWIECZOREK | PODWIECZOREK | PODWIECZOREK |
Jabłko 100 g |
Jogurt naturalny z owocami leśnymi 100 g |
Banan 100 g |
Jogurt naturalny z jagodami 100 g |
Ciast szpinakowe 45g |